Wederom het dankbare werk in Kenia opgepakt. Van 6 -t/m 18 september 2022 naar de matuga primary school . ______________________________________ En dat is drie! Voor de derde keer ontwikkelingswerk in Kenia van 2 – t/m 13 maart 2020

Wederom het dankbare werk in Kenia opgepakt. Van 6 -t/m 18 september 2022 naar de matuga primary school . ______________________________________ En dat is drie! Voor de derde keer ontwikkelingswerk in Kenia van 2 – t/m 13 maart 2020

Mondonderzoek bij 160 kinderen

Ook dit jaar ben ik weer naar Kenia afgereisd met DDC, Dutch Dental Care.Een organisatie die zich al jaren inzet voor een betere mondgezondheid van kinderen in Kenia.

Met nog 4 tandartsen,3 mondhygiënistes ,5 assistenten en een aantal mensen in de administratieve ondersteuning is er hard gewerkt om de kinderen van de Mwangulu Primary School ,gelegen in het grensgebied met Tanzania,te controleren en waar nodig te behandelen. Uiteindelijk was er nog tijd over om een naburig gelegen school te bezoeken.(zie bovenstaande foto).De gebitscontrole vond plaats op een tafel ,geplaatst onder een boom ,ter bescherming tegen de felle zon. Alleen de kinderen waarbij een behandeling noodzakelijk was, werden vervoerd naar de school waar we gestationeerd waren.

Ook dit jaar ben ik weer met een voldaan gevoel naar huis gekomen.Zowel de kinderen als hun ouders ,die indien ze klachten hebben zich kosteloos kunnen laten behandelen,zijn je dankbaar!

Verslag 2019

Voor de tweede keer met Dutch Dental Care (DDC) naar Kenia geweest.     (18-2-2019 t/m 28-2-2019)

Dit keer naar de Kwale Primary School.Dit dorp ligt niet ver van Mombasa,gelegen in het zuid-oosten van Kenia.

Ook dit jaar werd ik weer gegrepen door de dankbaarheid van de kinderen en volwassenen, voor het werk dat wij als tandartsen,mondhygienisten en assistenten uitvoeren.Bij dagelijkse temperaturen van 34 ℃ en het controleren en behandelen van veel kinderen en volwassen(met pijnklachten) ,merk je aan het einde van de dag dat dit zeer vermoeiend is.Toch geeft mij dit nèt energie.Ook dit jaar ben ik met een zeer voldaan gevoel naar huis ben gekomen.

Waarschijnlijk volgend jaar weer.

__________________________________________________________________________

 

 

__________

Verslag 2018

Het ontwikkelingswerk in Kenia zit er op(van 11-2-2018 t/m 24-2-2018).

Met een Nederlandse organisatie, zijn we met een groep tandartsen,mondhygienisten en assistenten op bezoek geweest bij een lagere school van bijna duizend kinderen.

Deze kinderen zijn gecontroleerd en waar nodig ,gratis,behandeld.Ook volwassenen met klachten konden zich kosteloos laten behanden.Uiteindelijk hebben we ook nog een tweede school kunnen bezoeken .Bijna 1800 kinderen en volwassenen hebben we tandheelkundig kunnen helpen.

De waardering van de kinderen en de ouderen was enorm!

De energie die dit werk oplevert is vele malen groter dan de energie die je erin stopt.Dus zal ik wellicht volgend jaar weer deelnemen.

Tijdens de werkzaamheden werden we regelmatig onderbroken door technische storingen.Onder andere ging een generator, die nodig is om elektriciteit op te wekken kapot.Maar dankzij de vele donaties van patienten, vrienden en bekenden,heb ik een zeer mooi bedrag kunnen overmaken naar de organisatie(Dutch Dental Care) zodat ze een nieuwe generator kunnen aanschaffen.

Van harte bedankt voor al uw donaties!!!

Maurice van Doorn