Ontwikkelingswerk in Kenia krijgt een vervolg, ook in 2020,van 2 – t/m 13 maart

Ontwikkelingswerk in Kenia krijgt een vervolg, ook in 2020,van 2 – t/m 13 maart

Verslag 2019

Voor de tweede keer met Dutch Dental Care (DDC) naar Kenia geweest.     (18-2-2019 t/m 28-2-2019)

Dit keer naar de Kwale Primary School.Dit dorp ligt niet ver van Mombasa,gelegen in het zuid-oosten van Kenia.

Ook dit jaar werd ik weer gegrepen door de dankbaarheid van de kinderen en volwassenen, voor het werk dat wij als tandartsen,mondhygienisten en assistenten uitvoeren.Bij dagelijkse temperaturen van 34 ℃ en het controleren en behandelen van veel kinderen en volwassen(met pijnklachten) ,merk je aan het einde van de dag dat dit zeer vermoeiend is.Toch geeft mij dit nèt energie.Ook dit jaar ben ik met een zeer voldaan gevoel naar huis ben gekomen.

Waarschijnlijk volgend jaar weer.

__________________________________________________________________________

 

 

__________

Verslag 2018

Het ontwikkelingswerk in Kenia zit er op(van 11-2-2018 t/m 24-2-2018).

Met een Nederlandse organisatie, zijn we met een groep tandartsen,mondhygienisten en assistenten op bezoek geweest bij een lagere school van bijna duizend kinderen.

Deze kinderen zijn gecontroleerd en waar nodig ,gratis,behandeld.Ook volwassenen met klachten konden zich kosteloos laten behanden.Uiteindelijk hebben we ook nog een tweede school kunnen bezoeken .Bijna 1800 kinderen en volwassenen hebben we tandheelkundig kunnen helpen.

De waardering van de kinderen en de ouderen was enorm!

De energie die dit werk oplevert is vele malen groter dan de energie die je erin stopt.Dus zal ik wellicht volgend jaar weer deelnemen.

Tijdens de werkzaamheden werden we regelmatig onderbroken door technische storingen.Onder andere ging een generator, die nodig is om elektriciteit op te wekken kapot.Maar dankzij de vele donaties van patienten, vrienden en bekenden,heb ik een zeer mooi bedrag kunnen overmaken naar de organisatie(Dutch Dental Care) zodat ze een nieuwe generator kunnen aanschaffen.

Van harte bedankt voor al uw donaties!!!

Maurice van Doorn